Yalova Üniversitesi    utf@yalova.edu.tr 0226 815 52 09

Freeman New York Şirketinin Kurucusu Merih Fındık, Yalova Üniversitesi Öğrencileriyle E-Ticaret ve ABD Piyasalarını Konuştu

Yalova Üniversitesi'nin Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'nde öğrencilere özel bir oturum düzenlendi. E-ticaret dersini veren Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Önden, bu özel oturuma konuk olarak Freeman New York şirketinin kurucusu Merih Fındık'ı davet etti. Fındık, 100'e yakın öğrenciyle Amerika'daki iş fırsatları, e-ticaret, ihracat, Amazon ve girişimcilik konularını ele aldı.

Merih Fındık, öğrencilerin büyük bir ilgi ile dinlediği konuşmasında, ABD'deki iş fırsatlarının yanı sıra e-ticaretin önemine dikkat çekti. Online iş yapmanın ve özellikle Amazon platformunu kullanarak ihracatın ayrıcalıklarını ve zorluklarını anlattı.

İnteraktif oturumda öğrenciler, Fındık'ın sektördeki deneyimlerinden faydalanma fırsatı buldu. Girişimcilik konusunda merak ettikleri pek çok soruya yanıt aradılar. Özellikle e-ihracat ve Amerika piyasası üzerinde duran Fındık, öğrencilere bu alanlardaki önemli detayları ve incelikleri aktardı.

Eğitimde, genç girişimcilerin ve e-ticaret sektörüne ilgi duyan öğrencilerin karşılaşabilecekleri zorlukları, özellikle ABD pazarına giriş konusunda neleri göz önünde bulundurmaları gerektiğini ve nasıl başarılı olabileceklerini detaylı bir şekilde anlatan Fındık, geleceğin iş dünyası liderlerine ışık tuttu.

Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Önden'in organizasyonuyla gerçekleşen bu oturum, Yalova Üniversitesi'nin öğrencilerine sunduğu çeşitli fırsatlar arasında yer alıyor. Üniversite, öğrencilerine iş dünyasından başarılı isimlerle tanışma ve kendi kariyer hedeflerini şekillendirme fırsatı sunarak onlara değerli bir deneyim sağlamayı hedefliyor.

Bu oturumla, Yalova Üniversitesi öğrencileri, e-ticaret ve ABD pazarı konusunda değerli bilgiler edindi ve sektörde yer edinme konusunda önemli bir adım attı. Merih Fındık'ın katılımıyla daha da zenginleşen bu oturumun, gelecek dönemlerde de devam etmesi planlanıyor.