Bölüm Başkanı Mesajı

DEPARTMENT > Message From The Head of Department

Ekonomik, teknolojik ve siyasi gelişmelerin rekabeti sürekli artırdığı çağımızda, ülkelerin gücünü, uluslararası iktisadi faaliyetlerdeki etkinlikleri belirlemektedir. Bu yüzden, uluslararası ticaret ve uluslararası ticaretin finansmanı konuları, iş ve bilim dünyasında cazibe alanları olarak ortaya çıkmaktadır.

Yalova Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, evrensel ölçüler ışığında dinamik ve yenilikçi eğitim programlarıyla; ulusal ve uluslararası piyasalarda rekabet edebilecek, hızlı ve doğru karar alıp, uygulayabilen alanında uzman, kalifiye öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bölümümüzün misyonu; uluslararası gelişmeleri izlerken ticari fırsatları değerlendirebilen, bunu ülkemiz yararına kullanan ve uluslararası rekabette ön plana geçmeyi amaçlayan nitelikli, uzman bireyleri topluma kazandırmaktır.

Bölümümüzün öne çıkan özelliği eğitim -öğretim tasarımının iki yönde yapılandırılmasıdır. Birinci yönü ders plan ve içeriklerinin öğrenci odaklı oluşturulması, diğeri ise bu ders planlarının staj ve iş yeri uygulamaları ile desteklenmesidir.

Ders planlarımız ve içeriklerinin dört temel kuşak üzerine kurgulanmıştır. Bu dört temel kuşağın birincisi öğrencilerimize yabancı dil becerisinin kazandırılmasına yönelik derslerdir. İkinci kuşak; bilgisayar temelli derslerdir. Bu derslerle sadece bilgisayarı kullanabilen bireyler yetiştirmek yerine bilgisayar üzerinden kendi uzmanlık alanında uygulama veprogramlama yapabilecek, elektronik ticaret, kurumsal kaynak planlaması (ERP) ile büyük verileri yönetebilecek becerilere sahip yetkinliklere erişilmesi hedeflenmektedir. Üçüncü kuşak; matematik, istatistik, yöneylem araştırması, ekonometri gibi derslerle analitik problem çözme becerilerini geliştirmeye odaklanmıştır. Dördüncü kuşak ise uzmanlık derslerimizdir. Uluslararası Ticaret uzmanlık derslerimiz kuramsal eğitim yanında eğitimin laboratuvar ortamında uygulamalarının yapılarak desteklenmesi de amaçlamaktadır.

İş Yeri uygulamaları yönünden ise öğrencilerimizi çalışma hayatına uyumunun kolaylaştırabilmesi hedeflemektedir. Bu amaçla okulda öğrendiklerini iş yerinde uygulamaları görebilmek üzere öğrencilerimiz isteğe bağlı Yaz Stajı yapma imkanları bulunmaktadır. Ayrıca, 4. sınıfın ikinci dönemi boyunca 14 hafta sürecek başarılı öğrencilerimizin iş yerinde Uygulamalı Eğitim Programlarına katılabilmeleri de planlanmaktadır.

Kapsamlı hazırlanmış müfredatımızla öğrencilerimize küresel pazarlarda rekabet edebilmek için gerekli bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandıracak bir Uluslararası Ticaret eğitimini sunmaktayız.

Bu yolculukta tüm öğrencilerimize sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.

 

Prof. Dr. Metin ÇANCI                 

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanı