Yalova Üniversitesi Ticaret ve Finans Kulübü’nden Finans’ın Kalbine Ziyaret

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrenci kulüplerinden Ticaret ve Finans Kulübü tarafından Borsa İstanbul’a 30.05.2024 tarihinde teknik gezi düzenledi. Yalova Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Yasin Galip Gençer önderliğinde planlanan teknik geziye bölüm hocalarımızdan Arş. Gr. Sema Nur Batırlık, Ticaret Finans Kulübü üyeleri ve 26 bölüm öğrencimiz katıldı.

Borsa İstanbul’un uzman eğitmeni Alper Ayden, borsanın tarihi, yapısı ve işleyişi hakkında öğrencilerimize bilgi verdi. Sn. Ayden, teknolojideki değişiklikle birlikte borsada işlem yapmada önemli ölçüde değişikliğin olduğunu belirtti. Borsa İstanbul yetkililerinin yaptığı sunumlar da borsa hakkında önemli bilgiler verdi ve katılımcı öğrencilerimizin oldukça ilgisini çekti. Öğrencilerimiz borsanın işleyişi ile merak ettiklerinin yanında Borsa işlemleri ile ilgili akıllarındaki soru işaretlerine yanıt alabilme fırsatı buldu. Eğitimden sonra öğrenciler, Borsa İstanbul’u ve işlem salonunu gezdi. Böylece öğrencilerimiz derslerde öğrendikleri bilgileri finansın kalbi olan Borsa İstanbul salonlarında pekiştirme fırsatı buldu.