Nitelikli hizmet beklentisinin artmasıyla eğitim, öğretim, araştırma ve diğer hizmetlerinde sistematik ve stratejik yaklaşımları zorunlu hale getirmektedir. Bu kapsamda ‘Bologna Süreci’ ön plana çıkmaktadır.
Bölümümüzün akademik programının genel çerçevesi Program Tanımı sekmesinde ayrıntılı olarak verilmiştir. Bologna Süreci kapsamında Uluslararası Ticaret ve Finansman Alanında yeterliliklerin; yani bölümümüzü başarı ile tamamlayan bir öğrencinin neleri bilebileceği, neleri yapabileceği ve nelere yetkin olacağını Program Çıktı hedefleriyle ortaya konulmaktadır.
Program çıktılarında belirtilen yetkinliklerin kazanılmasında 2020 - 2021 Öğrenim döneminden itibaren uygulanmaya başlanmış bulunan Programın Öğrenim Planları esas alınmıştır.
Programımız; öğrenmeyi öğreten, öğrenciyi aktif kılan, kalıcı, etkili öğrenmeyi sağlayan, bireysel ilerlemeyi amaçlayan öğrenci odaklı öğrenim yöntemini benimsemektedir. Bu çerçevede uluslararası ticaretin pazarlaması, lojistik, uluslararası ticaretin finansmanı ile elektronik ticaret olmak üzere uluslararası ticaret ve finansman alanının dört temel sürecini esas alınmış, ayrıca yatay ve dikey geçişlere elverişli yapıda planlanmıştır.
Akademik programın hedeflenen yeterlilik kazanım derecesi, öğrenci odaklı yaklaşım çerçevesinde her ders uygun nesnel yöntemlerle periyodik olarak sürekli ölçülmekte ve değerlendirilmektedir.
Öğretim programımız Üniversite mevzuatı, Stratejik Planı ve Bologna Süreci yaklaşımı çerçevesinde sektörde bulunan dış paydaşlarımız ile konusunda uzman akademisyenlerimizle birlikte geliştirilmiştir.