Uluslararası Ticaret ve Finansman Tezli Yüksek Lisans

Uluslararası Ticaret ve Finansman Tezli Yüksek Lisans Programı

Programın Amacı

Yalova Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Tezli Yüksek Lisans Programı ülkemizde uzmanlaşmanın başladığı uluslararası ticaret ve uluslararası finans alanlarında, öğrencilerin bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneği kazanmalarını ve bu bilgilerin pratik uygulamalarına ilişkin öngörülerinin arttırılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Süresi: En az 3 yarıyıldır.

Kimler Katılmalı

Program, Uluslararası Ticaret ve Finansman alanının bilgi ve uygulamaları konusunda yetkinleşme arayışı içinde olan ister iş hayatında tecrübeli ister üniversiteden yeni mezun bireylerin alanda derinlemesine düşünce ve araştırma yürüterek birikimlerini artırmaları için tasarlanmıştır

Kariyer ve Perspektif

Program mezunlarının iş dünyasına dönük olarak uluslararası ticaret ve finansmanla ilgili süreçlerde yönetsel görev ve sorumluluklar üstlenmelerini kolaylaştıracak nitelikler kazanmaları; alanda akademik kariyer hedefleyen öğrencilerin de güçlü bir altyapı edinmeleri beklenmektedir.

Başvuru Şartları ve Kabul

Programa en az dört yıllık işletme, iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, beşeri ve sosyal bilimler fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin işletme ve endüstri mühendisliği mezunları başvurabilirler. Başvuru için adayların en az 2.08/4.00 (55,20/100) lisans not ortalamasına sahip olması, son üç yıl içinde geçerli Akademik Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) notunun en az 55 ve Yabacı Dil Sınavı (YDS) veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen (Örneğin KPDS, TOEFL, IELTS) bir yabancı dil sınavından 100 üzerinden en az 50 puan almış olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan adaylara bilimsel değerlendirme sınavı yapılır ve başarılı olanlar kontenjan dahilinde programa kabul edilirler.

Programda Yer Alan Derslerden Bazıları

• Uluslararası Ticaret
  • Uluslararası Finansman
  • Uluslararası Pazarlama