Uluslararası Ticaret Tezsiz Yüksek Lisans

Uluslararası Ticaret Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Programın Amacı

Yalova Üniversitesi Uluslararası Ticaret Tezsiz Yüksek Lisans Programı rekabetin yoğun olduğu iş dünyasında, hem uluslararası iktisadi olayları analiz edebilen, hem de işletmelerde sorun çözüp strateji üretebilen profesyonellerin öneminin arttığı bir dönemde, iş piyasalarında uluslararası ticaret alanında teknik ve uygulama becerisine sahip, rekabete hızlı adapte olan donanımlı uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Süresi: En az 3 yarıyıldır.

Kimler Katılmalı

Program ulusal ve uluslararası işletmelerin ithalat-ihracat birimleri, ulaştırma ve lojistik şirketleri, finansal kurumların dış ticaret bölümleri, dış ticaret danışmanlık firmaları ve ilgili kamu kuruluşlarında kariyerlerini geliştirmek isteyen ve hatta uluslararası girişimci olmayı hedefleyen bireyler için tasarlanmıştır.

Kariyer ve Perspektif

Program mezunlarının uluslararası ürün ve hizmet hareketleri konularında analiz yapma, sorun çözme, stratejik düşünme gibi yönetim becerilerini geliştirmesi; uluslarası iş yapan kurumları etkileyen iç ve dış dinamiklerin işleyişini anlayıp, bunların performanslarını artırabilecek üst düzey profesyoneller haline gelmeleri beklenmektedir.

Başvuru Şartları ve Kabul

Programa en az dört yıllık işletme, iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, beşeri ve sosyal bilimler fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin işletme ve endüstri mühendisliği mezunları başvurabilirler. Başvuru için adayların en az 2.08/4.00 (55,20/100) lisans not ortalamasına sahip olması gerekmektedir. Başvurularda Akademik Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) ve yabancı dil şartı aranmamaktadır. Başvuru şartlarını sağlayan ve başarılı bulunan adaylar kontenjan dahilinde programa kabul edilirler.

Programda Yer Alan Derslerden Bazıları

• Uluslararası Ekonomi ve Dünya Ticareti
  • Finansal Yönetim
  • Uluslararası Pazarlama