Yalova Üniversitesi Ticaret ve Finans Kulübü’nden Finans’ın Kalbine Ziyaret

Yalova Üniversitesi İİBF; Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü; Ticaret ve Finans Kulübü Borsa İstanbul’a 3 Kasım 2022 tarihinde teknik gezi düzenledi.

Bölümümüz hocası Rektör Danışmanı Doç. Dr. Yasin Galip Gençer önderliğinde yapılan Teknik Gezi’de; Borsa İstanbul’un uzman eğitmeni Alper Ayden, borsanın tarihi, yapısı ve işleyişi hakkında öğrencilerimize bilgi verdi. Sn. Ayden, teknolojideki değişiklikle birlikte borsada işlem yapmada önemli ölçüde değişikliğin olduğunu belirtti. Öğrencilerimiz borsanın işleyişi ile merak ettiklerinin yanında Borsa işlemleri ile ilgili akıllarındaki soru işaretlerine yanıt alabilme fırsatı buldu. Borsa İstanbul yetkililerinin yaptığı sunumlar da borsa hakkında önemli bilgiler verdi ve katılımcı öğrencilerimizin oldukça ilgisini çekti.  Öğrenciler, daha sonra Ticaret ve Finans Kulübü Başkanı Gizem Bediroğlu ile birlikte Borsa İstanbul’u ve işlem salonunu gezdi. Böylece öğrencilerimiz derslerde öğrendikleri bilgileri finansın kalbi olan Borsa İstanbul salonlarında pekiştirme fırsatı buldu.